„კულინარიულ და გასტრონომიულ სფეროში სწრაფად დასაქმების გზა - „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ზე გადის...“
იუ ჯი კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს კულინარები
მზარეულთა პირველი პროფესიული სკოლა XIX საუკუნეში ინგლისში გახსნეს, მას შემდეგ კულინარული სასწავლებლები მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში შეიქმნა... „საქართველოს უნივერსიტეტა“ კულინარიის აკადემია კი, 2023 წლის 6 ივნისს, იმ მიზნით დააარსა, რომ ევროპული განათლების მიღება ჩვენი ქვეყნიდან გაუსვლელად შესაძლებელი გამხდარიყო. ჩვენი კულიანარიის აკადემია „არს გუსტო“, სასწავლებლად იწვევს არა მარტო საქართველოში, არამედ საზღვაგარეთ მცხოვრებ უცხოელ - კულინარიის ხელოვნებით დაინტერესებულ მოყვარულ და გასტრონომიის სფეროში დასაქმებულ მოქალაქეებს.
UG კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“ - ს ძირითადი მიზანია ქართული კულინარიული მემკვიდრეობის პოპულარიზაცია აკადემიურ ხარისხში ავიყვანოთ და ამასთან ერთად სტუდენტები მსოფლიო გემოების ხელოვნებას ვაზიაროთ.
ჩვენი აკადემიის კურსდამთვრებულები სრული აკადემიური, ზოგადი კურსების და მასტერ-კლასების მეშვეობით მსოფლიო კულინარიის ხელოვნებას ეუფლებიან. „არს გუსტო“ ამიერკავკასიაში ერთადერთი კულინარიული ჰაბია, სადაც კულინარიის ხელოვნების შესწავლა შესაძლებელია: ქართულ, ინგლისურ და ფრანგულ ენებზე.
ჩვენი სტუდენტები: მზარეულის, კონდიტერის, ბეიქერის და რესტორნის მენეჯმენტის საავტორო სასწავლო პროგრამების და მსოფლიოში წამყვანი კულინარიის უნივერსიტეტების გამოცდილებაზე დაყრდნობით და აპრობირებული მეთოდოლოგიით, ჰასპის სტანდარტების გათვალისწინებით და საქართველოს განათლების სისტემის მიერ დადგენილი სტანდარტების სრული დაცვით, კულინარიის ხელოვნებას სრულყოფილად სწავლობენ;
ქართველი და უცხოელი წამყვანი სპეციალისტების: შეფ-მზარეულების, შეფ-კონდიტერების, რესტორატორების, სომელიეების, ბიზნეს-მენეჯერების, ნუტრიციოლოგების, აგრო-სპეციალისტების (ძირითადად, მეხორცეული, მერძეული და სასათბურე ჩითილების მიმართულებით) რესტორატორების, გასტრონომიული კულტურის მკვლევარების მეშვეობით სტუდენტები კულინარიულ უნარე-ჩვევებს გამოიმუშავებენ.
ჩვენი გუნდი სტუდენტების ცოდნის და ზოგადი თვალსაწიერის გაფართოებაზე ზრუნავს; „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემიის ხელმძღვანელობას შემუშვებული აქვს წინსვლასა და განვითარებაზე ორიენტირებული 10 წლიანი სამოქმედო გეგმა; იმის გათვალისწინებით, რომ კულინარიის ხელოვნება სწრაფად განვითარებადი დარგია, ზოგადი კურსები ყოველწლიურად განახლდება;
ჩვენი საზაფხულო სკოლის, ქართველი და უცხოელი კულინარების მასტერ-კლასების მეშვეობით - სტუდენტები ნამდვილ კულინარიულ სამყაროს ეზიარებიან; ეცნობიან ფერმერულ მეურნეობას და სათბურებიდან თეფშამდე თითოეულ ინგრედიენტს შეიმეცნებენ.
ჩვენი ჭკვიანი კულინარიული სკოლა შესაბამისი პროგრამების გათვალისწინებით, სრულად აღჭურვილია: თანამედროვე ტექნოლოგიებით შექმნილი უახლესი გასტრონომიული დანადგარებით და ინვენტარით, კომპიუტერული ტექნიკით და სათბურებით, მსოფლიოში წამყვანი სამეცნიერო ლიტერატურით და ელექტროული სასწავლო ბიბლიოთეკით, რაც უწყვეტი ფუნდამენტური სწავლის და განათლების მიღების გარანტიაა. თითოეული მაპროფილებელი სასწავლო პროგრამა რამდენიმე საფეხურიან კურსს მოიცავს; სტუდენტების გარდა, გურმანებს, მოყვარულებს და პროფესიონალ მზარეულებს, კონდიტერებს და პურ-ფუნთუშეულის სპეციალისტებს შეუძლიათ გაიარონ: 1 კვირიანი, 1 და 3 თვიანი მოკლე კონკრეტული მიმართულების მასტერ-კლასები და/ან სასერტიგიკატო კურსები, ასევე 6 თვეში დაეუფლონ სამზარეულოს ძირითად საფუძვლებს... 12 თვიანი სრული კურსის დასრულებისთანავე კი, კულინარიულ შრომის ბაზარზე ყველაზე მოთხოვნად სპეციალისტებად, ან სულაც სუ-შეფებად ან შეფ-მზარეულებად იქცნენ; სრულიად დამწყებ მოყვარულს, რომელიც ოცნებობს გახდეს ერთ-ერთი მაღალ ანაზღაურებადი, პოპულარული შეფ-მზარეული, შეფ-ბეიქერი, შეფ-კონდიტერი, რესტორატორი ან კულინარიული მკვლევარ-ბლოგერი სრული - 5 საფეხურისგან შემდგარი სასერთიფიკატო ინტენსიური კურსის გავლა მოუწევს.
ჩვენი სკოლა საქართველოში პირველი სრულყოფილი კულინარიული სასწავლებელია, სადაც ნებისმიერ მსურველს შეუძლია მსოფლიო სტანდარტების ევროპული და ამერიკული კულინარიის აკადემიის დონის განათლება მიიღოს და ჩვენი მეშვეობით განვითარდეს; „არს გუსტო“ 2022 წლის 6 ივნისს დაარსდა „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს ხელოვნების და ჰუმანიტარულ მეცნიერებათა სკოლის ბაზაზე და შესაბამისად პირველ სტუდენტებიც 2023 წლის 4 ოქტომბერს მიიღო.
თითოეული პროგრამა მოიცავს თეორიულ (20-30 %) და პრაქტიკული მეცადინეობის (70 – 80 %) სრულყოფილ სასერტიფიკატო კურსს. სტუდენტები კვირაში 3-4 დღის განმავლობაში პრაქტიკული სამუშაოებთან ერთად, თეორიულ ცოდნასაც მიიღებენ.
სტუდენტები, „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კვების ობიექტებსა და პარტნიორ კომპანიებში დასაქმებამდე - პრაქტიკულ სამუშოებს გაივლიან, გამოიმუშავებენ პროფესიულ უნარ-ჩვევებს, დაისწავლიან საკვების წარმოების სრულ ციკლს - ნედლეულის არჩევიდან დაწყებული, საავტორო საუცხოო კერძების საბოლოო შექმნამდე.
რატომ ირჩევენ „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“?
აკადემის მმართველი კომპანიის, მენეჯერების, კონსულტანტების, ქართველი და უცხოელი სპეციალისტების მეშვეობით სილაბუსი, სასწავლო პროგრამები, მოდულები და ლიტერატურა დამუშავებულია ქართულ, ინგლისურ და ფრანგულ ენებზე.
სხვადასვა პროფესიული კვალიფიკაციის პროგრამების მოცულობა და ხანგრძლივობა:
„სრული კულინარიის“, „მზარეულის საქმის“ და „მზარეულის და რესტორნის საქმის“ ქართულენოვანი და არაქართულენოვანი პროფესიული კურსების ხანგრძლივობა შეადგენს 12 სასწავლო თვეს; სრული სასწავლო კურსები რამდენიმე პროგრამისგან შედგება:
კვალიფიკაცია - მზარეული, მზარეულ-რესტორატორი, სუ-შეფ მზარეული და შეფ-მზარული, შეფ-მზარეულ-კონდიტერ-ბეიქერ-რესტორატორი (სრული კურსების დასრულების შემდეგ):
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: ზოგადი საბაზო განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრების საფუძველზე;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: პროფესიული (კულინარიული) საბაზო განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება და კულინარიული გამოცდის საფუძველზე;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: სრული ზოგადი განათლება, პროფესიული საბაზო კულინარიული განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება ზოგადი უნარ-ჩვევებში და პრაქტიკული პროფესიული გამოცდის საფუძველზე;
ლექტორები:
მსოფლიო სამზარეულო ხელოვნების დეპარტამენტის და პროგრამების ხელმძღვანელი: დიპლომირებული (პარიზის კულინარიის აკადემიის ბაკალავრი, მაგისტრი) ფრანგი შეფ-მზარეული, შეფ-კონდიტერი, ყასაბი, რესტორატორი, მსოფლიოში წამყვანი რესტორნებსა და სასტუმროებში მრავალ წლიანი გამოცდილების მქონე პროფესიონალი, ლექტორი - ისმაელ იუანანი;
საკონდიტრო ხელოვნების დიპლომირებული ლექტორი, საქართველოში არსებულ საკონდიტრო ქსელებში და ლექტორობის მრავალწლიანი სამუშაოო გამოცდილებით, შეფ-კონდიტერი - მაია მსხხილაძე;
ვეგეტარიანულ-ვეგანური მსოფლიო და ქართული სამზარეულოს გემოების ხელოვნების დიპლომირებული ლექტორი, მრავალწლიანი გამოცდილებით, შეფ-მზარეულ-კონდიტერი - ნინო ზაქარეიშვილი;
პურ-ფუნთუშეულის ხელოვნების ლექტორი, „რადისონ ბლუ ივერია“-ს შეფ-კონდიტერ-ბეიქერი, მრავალწლიანი გამოცდილებით - თეა თუთაშვილი;
ევროპული კულინარიის გემოების ხელოვნების ლექტორი, „რადისონ ბლუ ივერია“-ს სუ-შეფ მზარეული, მრავალწლიანი გამოცდილებით, დიპლომირებული კულინარი - ლეილა (ლიმპო) ამირაგოვა;
ჩრდილოეთ და სამხრეთ ამერიკის გემოების კულინარიის ხელოვნების ლექტორი, „რადისონ ბლუ ივერია“-ს მზარეული, მრავალწლიანი გამოცდილებით, დიპლომირებული კულინარი - თომა ტოფაძე;
ქართული კულინარიის ისტორიის და გასტრონომიული ტურიზმის ლექტორი, მკვლევარი - დალილა ცატავა;
მსოფლიო კულინარიის ისტორიის და გასტრონომიული ტურიზმის ლექტორი, მკვლევარი - ნანა კობაიძე;
კულინარიული და გასტრონომიული მარკეტინგის და საზოგადოებასთან ურთიერთობის ხელოვნების საფუძვლები, ჰორეკა სფეროს მენეჯმენტის საფუძვლები, „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს მმართველი და პროგრამების ავტორი, ლექტორი - ეკატერინე ნადაშვილი;
პურ-ფუნთშეულის და საკონდიტრო ხელოვნების ქართულენოვანი და არაქართულენოვანი კურსების ხანგრძლივობა შეადგენს 12 თვეს; სრული პროფესიული სასწავლო კურსი მოიცავს 5 საფეხურს:
კვალიფიკაცია - კონდიტერი; ბეიქერი, კონდიტერ-რესტორატორი, სუ-შეფ კონდიტერი, შეფ-კონდიტერი; შეფ-კონდიტერ-ბეიქერი; შეფ-კონდიტერ-ბეიქერ-რესტორატორი;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: საბაზო ზოგადი განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრების საფუძველზე;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: პროფესიული (კულინარიული) საბაზო განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება და კულინარიული გამოცდის საფუძველზე;
პროგრამებზე დაშვების წინაპირობა: სრული ზოგადი განათლება, პროფესიული საბაზო კულინარიული განათლება;
მიღების წესი: გასაუბრება, ტესტირება ზოგადი უნარ-ჩვევებში და პრაქტიკული პროფესიული გამოცდის საფუძველზე;
ლექტორები:
მსოფლიო სამზარეულო ხელოვნების დეპარტამენტის და პროგრამების ხელმძღვანელი: დიპლომირებული (პარიზის კულინარიის აკადემიის ბაკალავრი, მაგისტრი) ფრანგი შეფ-მზარეული, შეფ-კონდიტერი, ყასაბი, რესტორატორი, მსოფლიოში წამყვანი რესტორნებსა და სასტუმროებში მრავალ წლიანი გამოცდილების მქონე პროფესიონალი, ლექტორი - ისმაელ იუანანი;
საკონდიტრო ხელოვნების დიპლომირებული ლექტორი, საქართველოში არსებულ საკონდიტრო ქსელებში და ლექტორობის მრავალწლიანი სამუშაოო გამოცდილებით, შეფ-კონდიტერი - მაია მსხხილაძე;
პურ-ფუნთუშეულის ხელოვნების ლექტორი, „რადისონ ბლუ ივერია“-ს შეფ-კონდიტერ-ბეიქერი, მრავალწლიანი გამოცდილებით - თეა თუთაშვილი;
მსოფლიო კულინარიის ისტორიის და გასტრონომიული ტურიზმის ლექტორი, მკვლევარი - ნანა კობაიძე;
კულინარიული და გასტრონომიული მარკეტინგის და საზოგადოებასთან ურთიერთობის ხელოვნების საფუძვლები, ჰორეკა სფეროს მენეჯმენტის საფუძვლები, „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს მმართველი და პროგრამების ავტორი, ლექტორი - ეკატერინე ნადაშვილი;
კურსდამთავრებულთა კარიერული შესაძლებლობები:
კულინარიის აკადემიის ნებისმიერი საფეხურის შესაბამისი სასერთიფიკატო პროგრამის დასრულების შემდეგ პირს შეუძლია დასაქმდეს ჰორეკა, კულინარიულ და გასტრონომიულ სფეროში.
ჰორეკა, კულინარიული და გასტრონომიული სფერო ფართო სპექტრს მოიცავს, კულინარიის აკადემიის დასრულების შემდეგ, კურსდამთავრებულები დაეუფლებიან შემდეგ უნარ-ჩვევებს, ტექნიკებს, ტექნოლოგიებს და თეორიულ ზოგად განათლებას, თითოეული მოდულის კვალიფიკაციის საფეხური მოიცავს 48 კრედიტს და აერთიანებს შემდეგ საგნებს:
მსოფლიო საკონდიტრო, მზარეულის, ბეიქერის ან რესტორატორის ხელოვნების სრული კურსების შესწავლისას, სტუდენტებს შეუძლიათ 1 დამატებითი - სამზარეულო მაინორ კურსის შერჩევა;
პრაქტიკული სამუშაოები საზაფხულო სკოლაში:
წარჩინებული სტუდენტები საზაფხულო სკოლაში ისწავლიან და იცხოვრებენ კულიანიის აკადემიის ფასანაურის კამპუსში, რაც სწავლის ღირებულებაში.
სტუდენტები, რომლებიც საკუთარი სურვილით შეარჩევენ მაინორ საგანს, ფასანაურის საზაფხულო სკოლაში ქართულ ავთენტურ სამზარეულოს და ყასბის პროფესიასთან ერთად დაეუფლებიან;
სრული, ზოგადი და მაინორ-კურსების წვლილი სასწავლო პროგრამებში:
სტუდენტები სამომავლოდ პრაქტიკულ სამუშაოებთან ერთად სწავლობენ: ისტორიის, გეოგრაფიის, მსოფლიო კულინარიული კულტურის და გასტრონომიულ მეცნიერებებს და იმუშავებენ პროფესიონალი შეფების და მენეჯერების უნარ-ჩვევებს, მათ შორის:
სასწავლო კურსი და სწავლის მეთოდები:
ჩვენი სკოლის სწავლის მეთოდები და სტრატეგია დაფუძნებულია ისეთი უნარების გაუმჯობესებასა და მათ გამომუშავებაზე, როგორიცაა:
სწავლება და სწავლის მეთოდი, ძირითადი სასწავლო აქტივობები და ხელსაწყოები:
ტექნიკური შესაძლებლობების, მახასიათებლების სპეციფიკაციებიდან გამომდინარე, სწავლა შეიძლება რამდენიმე მეთოდით განხორციელდეს, მათ შორის ზემოთ მოყვანილი აპრობირებული თემებით, ტექნიკით, მეთოდოლოგიით და პრაქტიკული კურსებით. ჩვენი სკოლის თითოეული საფეხურის სრული კურსი, მოიცავს 12 თვეს და შესაბამისად გადანაწილებულია კრედიტების რაოდენობა. სასწავლო პროგრამა მსოფლიოში წამყვანი კულინარიული სკოლების, უნივერსიტეტების და კოლეჯების გამოცდილი მეთოდით არის შექმნილი. პურ-ფუნთშეულის, საკონდიტრო ხელოვნების, რესტორნის საქმის და მზარეული კურსები საფეხურების მიხედვით არის გაწერილი, ისევე როგორც კონკრეტული მოკლევადიანი მასტრ-კლასები და მაინორ პროგრამები.
ძირითადი კურსების გარდა, სტუდენტებს: მაინორ და საზაფხულო სკოლის კურსების გავლა მოუწევთ და/ან სწავლის პერიოდში სტაჟირებას გაივლიან (გადიან) ჩვენს პარტნიორ სასტუმროებში „ჰილტონ გარდენ ინნ“ - თბილისი, „რადისონ ბლუ ივერია“-სა და „რადოსონ ბიჩ“-ში; სადაც ძირითადად პრაქტიკული (70 %) სამუშაოებს შეასრულებენ და თეორიული (30 %) ცოდნას მიიღებენ.
„საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადმია „არს გუსტო“ წელიწადში 4 -ჯერ აცხადებს მიღებას: მზარეულის, კონდიტერის, ბეიქერის, მზარეულ-რექტორატორის, კონდიტერ-რესტორატორის, ბეიქერ-რესტორატორის, კულინარიის ბ(ვ)ლოგერ-რესტორატორის და რესტორნის საქმის სასერტიფიკატო კურსებზე;
თითოეული სასერტიფიკატო კურსის ხანგრძლივობა: 10 თვე + 2 თვე პრაქტიკა საზაფხულო სკოლასა და მაპროფილებელ დაწესებულებებში:
კურსის ინტენსივობა და ხანგრძლივობა: კვირაში სამჯერ 4 საათის განმავლობაში;
სწავლის ღირებულება:
ქართულ ენოვანი კურსის ღირებულება 2500 დოლარის ეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში.გადახდა 3 ეტაპად;
უცხოურ ენაზე (ინგლისური, ფრანგული) ენოვანი კურსისღირებულება 3000დოლარისეკვივალენტი ეროვნულ ვალუტა - ლარში. გადახდა 4 ეტაპად;
სწავლის დასრულებისთანავეგაიცემა შესაბამისი კვალიფიკაციის სერტიფიკატი;
სტუდენტი ვალდებულია სწავლის პერიოდში იყოს მოწესრიგებული, დაიცვას ჰიგიენური ნორმები, ეთიკის კოდექსი, შინაგანაწესი, დაესწროს ლექციებს, თითოეულ საგანში შეასრულოს ლექტორის/პედაგოგოს მიერ მოცემული დავალებები, ჩააბაროს ტესტები/გამოცდები და დაიმსახუროს დადებითი შეფასება, პროგრამით გათვალისწინებულ თითოეულ კურსში/ტრენინგში/სასწავლო პრაქტიკასა და სტაჟირებაზე (ასეთის არსებობის შემთხვევაში)
შუალედური გამოცდები ჩატარდება წელიწადში 3-ჯერ, ფინალური ერთხელ.
სტუდენტის ცოდნა შეფასდება 100 ქულიანი სისტემით. სასწავლო პრაქტიკით გათვალისწინებულ საგანში შეფასება მრავალი კომპონენტისგან შედგება., მათ შორის: ტექნოლოგია/ტექნიკა, სტრუქტურა, სერვირება, გემო, სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმა.
ერთი კრედიტი ასახავს პროფესიული სტუდენტის სასწავლო საქმიანობას 25 ასტრონომიული საათის განმავლობაში. სტუდენტმა სასწავლო პროცესის განმავლობაში ყველა საგანში ჯამურად უნდა დააგროვოს 45/48 კრედიტი.
კრედიტის მისაღებად პროფესიული სტუდენტის სასწავლო საქმიანობა თეორიის კომპონენტის ფარგლებში მოიცავს ლექციაზე დასწრებას/სამუშაო ჯგუფში მუშაობას, დამოუკიდებელ მეცადინეობას (მათ შორის დავალებების შესრულებას) და გამოცდების მომზადება-ჩაბარებას, ხოლო პრაქტიკის კომპონენტის ფარგლებში, ლექციებზე დასწრებას, გუნდურ და ინფივიდუალურ პრაქტიკულ მეცადინეობასა და გამოცდის ჩაბარებას.
პროფესიული სტუდენტის მიღწევების შეფასება:
1.კრედიტის მიღება შესაძლებელია მხოლოდ სილაბუსით გათვალისწინებული სწავლის შედეგების მიღწევის შემდეგ, რაც გამოიხატება ერთ-ერთი დადებითი შეფასებით.
შეფასების სისტემა უშვებს:
(A) ფრიადი – მაქსიმალური შეფასების 91% და მეტი;
(B) ძალიან კარგი – მაქსიმალური შეფასების 81-90%;
(C) კარგი – მაქსიმალური შეფასების 71-80%;
(D) დამაკმაყოფილებელი – მაქსიმალური შეფასების 61-70%;
(E) საკმარისი – მაქსიმალური შეფასების 51 –60%;
(FX) ვერ ჩააბარა – მაქსიმალური შეფასების 41-50%, რაც ნიშნავს, რომ პროფესიულ სტუდენტს ჩასაბარებლად მეტი მუშაობა სჭირდება და ეძლევა დამოუკიდებელი მუშაობით დამატებით გამოცდაზე ერთხელ გასვლის უფლება ;
(F) ჩაიჭრა – მაქსიმალური შეფასების 40% და ნაკლები, რაც ნიშნავს, რომ პროფესიული სტუდენტის მიერ ჩატარებული სამუშაო არ არის საკმარისი და მას საგანი ახლიდან აქვს შესასწავლი.
ა. შუალედურ შეფასებას;
ბ. შესრულებული დავალებების შეფასებას (მხოლოდ თეორიული საგნის შემთხვევაში);
ბ) დასკვნითი გამოცდის შეფასებას.
გამოცდების, ჩათვლების, დავალებების ჩაბარების თარიღებს, ადმინისტრაციასთან შეთანხმდებით ადგენს ლექტორი. სტუდენტებს თარიღები ეცნობება 1 კვირით ადრე.
სტუდენტმა აუცილებლად უნდა მიიღოს დადებითი შეფასება პროგრამით გათვალისწინებულ თითოეულ საგანში/კურსში/ტრენინგში/. შეფასებები დანართის სახით დაერთვება სერტიფიკატს.
უარყოფითი შეფასების დროს გაიცემა ცნობა, რომ აღნიშნული პირი ისმენდა ლექციებს.
კურსის თვითნებურად შეწყვეტის, ან პერრმანენტულად უმიზეზოდ ლექციების გაცდენის შემთხვევაში გაიცემა ერთჯერადი ცნობა, რომ ის ირიცხებოდა კულინარიის აკადემიაში “არს გუსტო”.
ისწავლე და შექმენი შენი ცხოვრების რეცეპტი, რადგან ჩვენთან სწავლა გემრიელია.
რეგისრაციისთვის მსურველმა აბიტურიენტებმა CV და სამოტივაციო წერილი უნდა გამოაგზავნონ ელექტრონული ფოსტის შემვეობით, შემდეგ მისამართზე::
ან მონაცემები ჩააბარეთ „საქართველოს უნივერსიტეტი“-ს კულინარიის აკადემია „არს გუსტო“-ს ადმინისტრაციას, შემდეგ მისამართზე: თბილისი, დიდი დიღომი, მირიან მეფის ქ. 21;
დამატებითი კითხვების შემთხვევაში დაგვირეკეთ:
ტელ: (+995) 599 72 25 60
ან ეწვიეთ ვებ-გვერდს: www.ug.edu.ge
სწავლის ღირებულების პირველი 50 % უნდა ჩაირიცხოს საბანკო ანგარიშის ნომერზე, რომელიც მითითებული იქნება ხელშეკრულებაში, ხელშეკრულების გაფორმებიდან 3 სამუშაო დღის განმავლობაში, ისევე როგორც სწავლის ღირებულების მეორე 25 % და მესამე 25 %, სწავლის დაწყებიდან მეხუთე და მერვე თვეებში( რეკვიზიტები გადმოგეცემათ ადგილზე, ხელშეკრულების გაფორმების დღეს.